x
Thesportsnewz
Uncategorized

Tennissprookje Van Rijthoven voorbij: Djokovic is hem de baas op Wimbledon

Tennissprookje Van Rijthoven voorbij: Djokovic is hem de baas op Wimbledon
  • PublishedJuly 4, 2022

NOS Sport•gisteren, 21:03•Aangepast gisteren, 23:42Djokovic maakt op Wimbledon einde aan droomweken Van RijthovenNovak Djokovic heeft in de achtste finales op Wimbledon een einde gemaakt aan de droomweken van Tim van Rijthoven. De dapper spelende Nederlander verweerde zich kranig tegen de zesvoudig kampioen, maar voelde langzaam de krachten wegvloeien en verloor in vier sets: 2-6, 6-4, 1-6, 2-6.Daarmee incasseerde de onervaren Van Rijthoven zijn eerste nederlaag na een periode vol verwondering, inclusief acht zeges op rij (waarvan drie op het heilige gras in Londen) en een ATP-titel in Rosmalen.”Hij is een nieuw gezicht op de tour en hij was op dreef op deze ondergrond. Hij heeft veel talent, een geweldige service en een krachtige forehand. Het duurde even voordat ik daaraan gewend was”, complimenteerde Djokovic Van Rijthoven na afloop.Geen plankenkoortsVan plankenkoorts was bij Van Rijthoven allerminst sprake op het Centre Court. De 25-jarige Brabander kon in de eerste set goed meekomen met de Serviër, maar het vrijwel foutloze spel van Djokovic gaf de doorslag.ReutersTim van Rijthoven balt zijn vuist tijdens zijn partij tegen Djokovic op WimbledonReutersNovak Djokovic tijdens een kantwissel in zijn duel met Tim van RijthovenAFPTim van RijthovenReutersTim van Rijthoven en Novak Djokovic tijdens een kantwisselReutersNovak Djokovic glijdt onderuit in zijn partij tegen Tim van Rijthoven op WimbledonReutersTim van Rijthoven feliciteert Novak Djokovic met diens overwinningDe koele Van Rijthoven bleef – onder toeziend oog van onder anderen tennisiconen Billie Jean King en Rod Laver in de Royal Box – onverstoord zijn spel spelen, zoals hij dat ook in zijn vorige wedstrijden liet zien.Hij ging iets gedurfder spelen en kon vaak leunen op zijn grootste wapen: de service (twintig aces in totaal).Krachten vloeien wegVan Rijthoven won de tweede set tot groot enthousiasme van het publiek, dat veel sympathie voor zijn aanvallende spel kon opbrengen, maar daarna vloe …
Lees verder…….

Written By
Sky