x
Thesportsnewz
Uncategorized

Ruud nadert eerste plek op wereldranglijst, slordige Kyrgios mist zijn gouden kans

Ruud nadert eerste plek op wereldranglijst, slordige Kyrgios mist zijn gouden kans
  • PublishedSeptember 7, 2022

EPANOS Sport•gisteren, 21:06•Aangepast vandaag, 08:16Casper Ruud is de eerste halvefinalist op de US Open. De Noor won in drie sets van Matteo Berrettini: 6-1, 6-4 en 7-6 (4) en mag nu serieus dromen van de eerste plek op de wereldranglijst.Door de vroege uitschakeling van Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev en Rafael Nadal is Ruud nog maar één zege verwijderd van de virtuele eerste plek. Ruud, die in de tweede ronde Tim van Rijthoven uitschakelde, speelt nu tegen Karen Chatsjanov. De Rus won in een marathonpartij van de helemaal opgeleefde Nick Kyrgios: 7-5, 4-6, 7-5, 6-7 (3), 6-4.Berrettini pas laat op gangRuud kwam tegen Berrettini met 6-1, 5-1 voor en de Italiaan leek al dood en begraven. De Noor leek de set eenvoudig te gaan winnen, maar op 5-2 brak Berrettini door de service van Ruud en begon hij sterker te spelen.De derde set was een gevecht waarin Berrettini, die vorig jaar ook al strandde in de kwartfinales, zelfs twee setpunten kreeg. Die benutte hij niet en in de beslissende tiebreak was Ruud ijzersterk en besliste hij de wedstrijd.Kyrgios uitgeschakeld op US Open na verlies tegen Chatsjanov Chatsjanov heeft zijn derde kwartfinale op een grandslamtoernooi wel tot een goed einde gebracht. De als 27ste geplaatse Rus rekende in New York af met Kyrgios, die na zijn zege op Medvedev werd gezien als serieuze kanshebber op de eindzege.De Australiër beleefde met 31 zeges en negen nederlagen immers een topjaar en Chatsjanov figureerde gezien zijn status op de tour, met 26 zeges en twintig nederlagen. Wimbledon-finalist Kyrgios speelde echter te slordig om zijn favorietenrol waar te maken tegen de vaste Rus, die bijna de helft minder fouten maakte (31 om 58).Vroege break in beslissende setChatsjanov brak in de beslissende set meteen de opslag van Kyrgios en overleefde daarna in zijn eigen servicegames tot twee keer toe een breakpoint. Toen Chatsjanov voor de winst serveerde, bleef hij koel en met zijn 63ste winnaar van de partij klaarde hij de klus.Woensdagavond speelt Andrey Roeblev tegen Frances Tiafoe en Jannik Sinner neemt het op tegen Carlos Alcaraz. Geen enkele van de kwartfinalisten heeft tot nu toe een grandslamtoernooi gewonnen.Net als Ruud kan ook Alcaraz in theorie volgende week de wereldranglijst aanvoeren. Het zou gezien het speelschema zelfs kunnen dat Ruud en Alcaraz elkaar in de finale treffen, met als inzet de eerste plek op de ATP-ranking.Deel artikel:Link gekopieerd! …
Lees verder…….

Written By
Sky